DOKUMENTARISTENE.NO
 
BURMA VJ OSKAR-NOMINERT
Torstein Nybø og Mediamente kunne juble da Oscar-nominasjonene ble offentliggjort. Det er første gang siden Kon-Tiki at en norsk dokumentar har nådd så langt.
 
 
torsdag 25. februar 2010
Rushprint: -Veivalg for dokumentaren
 
- Vi står ved et veivalg. Skal vi ha uavhengige dokumentarfilmskapere i Norge eller ikke? Hvis det fortsetter slik det er i dag vil det snart bare være idealistene som er igjen. Det er ikke for økonomiens skyld vi jobber med dokumentar, men litt mindre korrespondanse med kemneren hadde vært å
 
torsdag 25. februar 2010
Vellykket allmøte
 
Informasjon om allmøtet 10. februar 2010 og tiltak fremover
Mediamentes lounge ble fylt av 25 dokumentarister. Dette nyhetsbrevet er ikke et referat, men en oppsummering av tema som kom opp og tiltak som er besluttet i etterkant. 
 
Overskrifter:
- Dokumentarister må vise seg frem
- Foreningen
 
torsdag 25. februar 2010
Foreningen stiftet
 
Etter allmøtet ble det klart at vi trenger å etablere oss som en formell organisasjon, og Foreningen Dokumentaristene ble formelt stiftet fredag 12. februar. Vi kommer tilbake med detaljer om medlemskap.
 
fredag 5. februar 2010
Allmøte for dokumentarister
 
Tid: Onsdag 10. februar kl. 1700-1900
Sted: Mediamentes lokaler, Damstredet 8, 0177 Oslo
 
Etter fjorårets Dokumentarist-initiativ har vi oppnådd forståelse for at dokumentarer er underfinansiert, og NFI og NRK har uttrykt at de dokumentarene de blir med på skal støttes mer substansielt. Men de
 
onsdag 26. august 2009
- Dokumentar uten framtid?
 
“For at vi også i framtiden kan få de viktige fortellingene fra virkeligheten må vi finne en vei ut av dagens dype krise,” skriver Gunnar Iversen, professor ved filmvitenskap på NTNU.